weby pro nejsevernější čechy

V týdle době je dobrý se upnout na pěkný věci

V týdle době je dobrý se upnout na pěkný věci. Nebo se o to aspoň pokusit. Zjistíte, že kolem jsou.
Fakt. Dneska mi udělaly radost hned tři pěkný věci. Ústeckej Činoherák pustil do online světa sérii na koleni vyráběných homevideí Tady zatím dobrý, ústeckej Hraničář se zapojil do akce Spolu doma v kině a ústecký Houpací koně vydali nový akustický live album Soulkostel 8 11 2019. A všechno se stalo v tydle blbý dny.

Činoherní studio
Postapokalyptická homevideo série Tady zatím dobrý. Herci z Činoherního studia vysílají do světa
signály, že ještě žijou, i když maj k sobě a k divákovi daleko. Mohli si teď vydechnout, nabrat síly do
budoucna, ale prostě jim to nedalo a drží značku oblíbenýho oblastního divadla dál na živu. Každej z
nich natáčí na opačnym konci republiky ve svý karanténě a ve svým nouzovym režimu, ale nakonec se
stejně potkaj ve formě krátkýho videa. Inscenovaná krátká série má na kontě zatím trailer a první díl,
ale že žije a slibuje pokračování, to je chválihodný.

první díl:

Hraničář
Těsně po digitalizaci, kdy jsem měl pocit, že kino v Hraničáři chytlo druhý dech, přišla morová rána – fakin korona tyvole. Pár filmů se sice stihlo ještě odpromítat v nouzovym režimu pro maximálně 80 lidí, ale pak přišel tvrdej zákaz a utrum. Pražský kolegové kolem společnosti Aerofilms ale přišli s jednoduchym, ale geniálnim nápadem: kupte si online vstupenku do kina, hezky se oblečte, nalejte si něco dobrýho k pití, pohodlně se usaďte a my vám film přineseme do vašeho obýváku. Hraničář se hned nechal inspirovat a tuto službu nabízí i svým divákům, svým fanouškům. Dneska je na programu Paterson, filmová báseň Jima Jarmusche, zítra zas dokument o dokumentu V síti. A další filmy budou následovat. Když už koukáte na ty nadnárodní streamovací kanály, zkuste i tenhle lokální, domácí.
Aby tu ten Hraničář ještě po tý pandemii zůstal…
více info tady->

Houpací koně
Když v listopadu loňskýho roku vyjeli Koně do Soulkostela ukrytýho v lesích kolem Adršpachu a kousek od Broumova odehrát akustickej koncert a rovnou ho i natočit, určitě nečekali, co bude vydání desky doprovázet. Plány byly takový, že deska vyjde koncem ledna. Ale plány jsou jedna věc a realita druhá. Deska vyšla dnes a stojí minimálně za poslech. Kapela ji na svým zbrusu novym webu nabízí jak k poslechu, tak i ke koupi. Zatím jen v digitální podobě, ale na vydání čeká i krásně udělaný CD a dokonce i film, který na místě točil štáb režiséra Michala Hogenauera. Skočte se na koňskej web podívat. Zkuste si desku na streamovacích službách poslechnout a pak třeba budete mít chuť kapelu podpořit a novinku si i koupit. Na koncerty nemůže, pomůžete jim tak aspoň trochu zamaskovat tu ekonomickou mizérii. Budou vás mít rádi.
nová deska tady ->

Tagy