weby pro nejsevernější čechy

Derner přidá 20. extraligovou sezonu

Legendární obránce Lukáš Derner zůstává Bílým Tygrem i pro sezonu 2024/25. Bude to pro něj už 20. ročník v nejvyšší soutěži, ve které letos překročil jako teprve 23. hráč v historii magickou metu 1000 odehraných utkání. S klubem podepsal jednoletý kontrakt.

Na svém kontě má v tuto chvíli už 1015 extraligových startů a z aktivních hráčů jich má více pouze českobudějovický útočník Lukáš Pech. A jen tak pro srovnání, když 9. září 2005 nastupoval do svého prvního zápasu v nejvyšší soutěži, jeho aktuální spoluhráči Tomáš Galvas, Daniel Pekař či Adam Král ještě nebyli ani na světě. Během svého působení pod Ještědem nechyběl u největších úspěchů klubu – slavil mistrovský titul, třikrát získal stříbrnou medaili a pětkrát s týmem ovládl základní část soutěže.

Vyjádření trenéra Filipa Pešána

Jsem moc rád, že jsme se domluvili s Lukášem Dernerem na uzavření smlouvy na další rok. Upřímně si náš klub nedokážu bez jeho jména představit po všech letech, které tu odpracoval. Důvodem je, že odehrál další vynikající sezonu, kdy byl základním stavebním kamenem naší defenzivy. Zároveň je významným mentorem pro naše mladé hráče, což je neocenitelná věc. Těším se na další spolupráci a doufám, že Lukáš bude stále více zasahovat do chodu celé organizace.

Profil Lukáše Dernera

Liberecký rodák si hokej poprvé vyzkoušel už v pěti letech a po většinu času zůstal věrný svému mateřskému klubu. První kontakt se seniorským hokejem ale zaznamenal v Mladé Boleslavi, za níž v druhé nejvyšší lize odehrál celkem 47 zápasů. Od sezony 2005/2006 už tvrdý bek nastupoval za Bílé Tygry. V následujících dvou ročnících sice ještě pokaždé zamířil na hostování do Plzně, pak už se však zařadil mezi stálice liberecké sestavy. Lukáš Derner se velmi významně podílel na všech úspěších Tygrů v posledních letech. V mistrovské sezoně patřil mezi nejvytěžovanější hráče, spolehlivé výkony ale podával i v následujících ročnících a velkou měrou tak přispěl k zisku dalších tří stříbrných medailí. V sezoně 2023/24 překročil hranici 1000 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži.

Tagy