weby pro nejsevernější čechy

Cykloboxy, stojany, nabíječky na liberecku

Dotační program poprvé vyhlášený v loňském červnu, který se zaměřuje na budování a zlepšení infrastruktury pro cyklisty, po úspěšném ročníku kraj letos opět zopakoval.
Cyklisté se díky němu v regionu dočkají kvalitnějšího zázemí na svých cestách.

Loni se podpory dočkalo dvanáct projektů u cyklotras či cyklostezek. Návštěvníci tak mohou využít uzamykatelné cykloboxy na cyklostezce Varhany nedaleko Panské skály, dobít si své elektrokolo na semilském Ostrově nebo si na své trase odpočinout s výhledem na Hamerské jezero i Ještěd pod přístřeškem v Hamru na Jezeře.
V letošním roce kraj uvolnil 1,3 milionu korun na jedenáct projektů v Jizerských horách, Lužických horách, Krkonoších a Českém ráji. U centra volného času v Košťálově, v centru Jilemnice a u informačního centra v Hejnicích se objeví nabíjecí stanice včetně servisní sady.
Svá kola si budou moci návštěvníci nově odložit v cykloboxech u zámku v Lomnici nad Popelkou, u koupaliště Maškova zahrada v Turnově nebo ve stojanech v Lázních Libverda.
„S nárůstem popularity cykloturistiky roste také potřeba vybavení pro cykloturisty v terénu. Není to jen o kvalitě cyklotras, ale právě o jejich doprovodné výbavě, a to jak pro klasické cyklisty, tak i pro ty, kteří využívají elektrokola. Této potřebě jdeme novým programem naproti a věřím, že o něj bude velký zájem,“ doplnila Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Program nazvaný 7.10 Infrastruktura cestovního ruchu – doprovodná cyklo infrastruktura se zaměřuje na drobný mobiliář, odpočívadla, přístřešky, stojany na kola, servisní a nabíjecí stanice pro elektrokola. Podporuje také budování technického zázemí potřebného ke splnění podmínek pro získání certifikátu Cyklisté vítáni.
Bližší informace a přehled podpořených projektů se nalézají na tady. Zároveň je možné veškerou vybudovanou infrastrukturu najít v mapových podkladech na serveru www.mapy.cz s použitím vyhledávacích klíčových slov typu nabíjecí stanice, elektrokola, cyklobox a podobně.

Tagy