weby pro nejsevernější čechy

TULIFEST představí 16 soutěžních kapel a vyvrcholí ohnivým koncertem RMC

Den plný hudby, zábavy, bohatého občerstvení a pohodové atmosféry s ohnivým závěrem pod taktovkou revivalu R+ Members Club (RMC). Takový bude 11. ročník TULIFESTu, který se uskuteční v pátek 6. září na náměstí před libereckou radnicí. V rámci tradičního soutěžního festivalu, který pořádá Sdružení TULIPAN, letos změří síly 16 interpretů s handicapem i bez něj. Talentovaní umělci všech věkových kategorií a nejrůznějších žánrů budou před zraky diváků a odborné poroty zápolit o možnost nahrání singlu v profesionálním studiu a vystoupení na příštím ročníku festivalu Benátská.

Jedinečná akce, nad kterou převzali záštitu náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa a náměstkyně primátora statutárního města Liberec Martina Teplá, začne už v 10 hodin dopoledne a potrvá až do večera, kdy po slavnostním vyhlášení tří nejúspěšnějších kapel ve 20 hodin vtrhnou na pódium RMC. A protože populární liberecký revival si nezadá s legendárním německým originálem, čeká návštěvníky nejen nálož hitů od skupiny Rammstein, ale i neodmyslitelná pyro show.

Návštěvníci TULIFESTu si budou moct zakoupit výrobky z chráněné dílny a mohou se těšit na bohatou nabídku občerstvení z Bistra TULIPAN. Nebudou chybět pochoutky z grilu nebo párky v rohlíku a určitě nedojde pivo. Novinkou letošní nabídky bude bubble tea, což pro změnu ocení děti. Stejně jako výtvarné dílny, foto koutek s polaroidem nebo velký skákací hrad. Pauzy mezi jednotlivými vystoupeními pak zpestří pestrý doprovodný program, jehož součástí budou taneční vystoupení nebo ukázky bojových umění.

Sdružení TULIPAN letos slaví jubilejních 20 let od svého založení a při této příležitosti se v rámci TULIFESTu uskuteční i tematická výstava zobrazující vývoj TULIPANu, příběhy klientů a ukázky výtvarných prací klientů. Doprovodná výstava bude k vidění v Bistru TULIPAN v Kostelní ulici.

Hlavním cílem TULIFESTu, který se již stal neodmyslitelnou regionální tradicí, je propojení zdravé a handicapované komunity. Sdružení TULIPAN zaměstnává lidi se zdravotním postižením a řadou svých projektů a sociálních služeb pomáhá lidem s duševním onemocněním a v duševní tísni. Souběžně s tím se TULIPAN dlouhodobě snaží vyvracet mýty a předsudky o lidech s duševním onemocněním, a proto je nedílnou součástí každého TULIFESTu destigmatizační kampaň. Na rollupech a destigmatizačních materiálech, které budou k dispozici v projektovém stánku sdružení, návštěvníci poznají příběhy klientů a získají informace o veškeré pomoci, kterou TULIPAN nabízí a kterou v případě obtíží sami mohou čerpat.

Více o festivalu včetně podrobného programu naleznete na www.tulifest.cz

Tagy