weby pro nejsevernější čechy

Žena filmového kritika přijela z Palmovky a Setuza nevybuchla

Jsou-li na festivalovém programu dvě zajímavé inscenace, které jste ještě neviděli, je to vždycky těžká volba na kterou se vypravit, v Ústí v pondělí 14/10 ale všechno vyřešila marodka týmu Setuza, takže se hrálo jenom jedno představení, Žena filmového kritika se kterým přijelo do Činoheráku divadlo Pod Palmovkou, respektive Barbora Kubátová a Jakub Albrecht, kteří s tím to kusem poměrně často a úspěšně kočují po celé republice  (třeba ještě tenhle pátek je můžete vidět na Českolipském divadelním podzimu v České Lípě).

Režisér Tomáš Dianiška použil svou osvědčenou metou dramatizace internetového blogu a znovu mu to klaplo.

Příběh mladého páru, který se potýká s profesními ambicemi, s přicházejícím mateřstvím i s všemi těmi zádrhely, kterým se nelze vyhnout sepsala neznámá autorka a postarala se o unikovou četbu pro ty, kteří možná prožívají podobné problémy, jenom prostě neumějí psát a nejsou ochotni se na svůj život podívat z potřebného nadhledu…

Skvěle vyšla i sázka na herce, kteří na sebe prostě slyší, na Báru Kubátovou a Jakuba Albrechta, jejichž divadelní spolupráce začala už před lety v libereckém divadle F. X. Šaldy, respektive F. X. Kalby a jde jim to společně pořád stejně dobře, možná i líp.

Kdo neviděl, neváhejte, narazíte-li na tohle představení při nějakém výjezdu, protože dostat se na malý sál divadla Pod Palmovkou je skoro nemožné.

Odložené představení A vybuchla Setuza, (koprodukční inscenace Činoherního studia a spolku KULT. Uváděno na jevišti Veřejného sálu Hraničář) s svého uvedení na letošním Kultu nedočkalo, další reprízy jsou naplánované až na letošní prosinec, tak se zatím zkuste spokojit s několika fotografiemi z generálky.

Tagy